Welkom op de pagina van groep 7/8!

Voorstellen

Wij zijn groep 7/8. Een groep van 9 meisjes en 6 jongens.
Dit jaar zijn er twee nieuwe meiden bij ons in de klas gekomen. Welkom!
We gaan er een mooi jaar van maken met elkaar.

Interview

Vandaag hadden wij als schrijfdoel; ‘ Ik kan een verslag van een interview schrijven’
Na de uitleg over het houden van een interview (welk onderwerp en welke vragen stel ik?) en de punten die in het verslag moeten komen te staan, werd juf Francien opgetrommeld. De leerlingen stelden keurige vragen en deden hun uiterste best om zoveel mogelijk aantekeningen op hun papier te krijgen. Deze week gaan zij van deze aantekeningen een verslag maken.
We zijn benieuwd of het overeen komt met hetgeen wat juf Francien ons verteld heeft.
Wordt vervolgd…

Buitenlokaal

Wat zijn we blij met ons nieuwe buitenlokaal! Zo zaten we de eerste week al heerlijk in de buitenlucht onze musical in te studeren, in ons leesboek te lezen en deden wij energizers. We zullen in de toekomst vast nog veel meer gebruik maken van dit mooie en ruimtelijke buitenlokaal.

Verkiezingen in de klas

In de bovenbouw wordt het nieuws rondom de verkiezingen van de Tweede Kamer op de voet gevolgd. We vonden het zo interessant dat we zelf verkiezingen hebben georganiseerd in de klas. De leerlingen kregen de opdracht om in kleine groepjes een partij op te richten. Er moest een lijsttrekker worden gekozen, een naam worden bedacht en een verkiezingsposter worden gemaakt. Iedere partij heeft 3 standpunten bedacht voor ‘de Regenboog’. Daarna werd er campagne gevoerd om zoveel mogelijk kinderen te overtuigen van hun plannen. De plannen werden in de klas aan elkaar gepresenteerd en daarna mochten de leerlingen hun stem uitbrengen op hun favoriete partij. Natuurlijk met rood potlood, zodat de stem niet ongeldig kon worden verklaard. Nadat de stemmen zijn gecontroleerd en geteld, hebben we gekeken welke partijen er met elkaar willen samen werken en hebben we een voorlopig akkoord (met de beste plannen) opgesteld. De leerlingenraad zullen deze plannen presenteren aan juf Francien. Hopelijk kunnen een aantal van deze plannen verder worden uitgewerkt en misschien worden in/uitgevoerd door de meesters en juffen.

Eerste schooldag van 2021

Na lang wachten was het vandaag eindelijk zover: de eerste schooldag van 2021!
Het was fijn om weer met elkaar te zijn. Voor de middagpauze hebben we een heerlijke sneeuwwandeling gemaakt, we deden zelfs een snowface challenge!
Brrrr…..

Praktijkklas

De praktijkklas is gestart! Hermann-Jan, Alex en Naomi zijn de eerste Regenboogleerlingen die naar deze nieuwe klas, genaamd de Florescat, gaan.  Zij schrijven hieronder zelf een stukje over de eerste lessen op de Florescat.

Dit schooljaar is de Florescat begonnen. Iedere donderdag gaan Alex , Naomi en Hermann Jan gaan daar heen. Wij krijgen les op de Horizon van meester Joost en juf Ilona. Wij hebben een egel hotelletje gemaakt. En we hadden met een houdbrandpen de logo gemaakt. De egelhotel hadden we voor de 3 scholen gemaakt. Nu zijn we bezig met kerst. We hebben een flyer gemaakt met kerst spulletjes en daar kunnen mensen iets bestellen voor kerst. De spullen gingen we zelf maken. De helft van het geld gaat naar een goed doel. We hebben gestemd en dit jaar is het Kika.

Klaar voor de 21e eeuw!