Welkom op de pagina van groep 7/8!

Voorstellen

Wij zijn groep 7/8. Een groep van 9 meisjes en 6 jongens.
Dit jaar zijn er twee nieuwe meiden bij ons in de klas gekomen. Welkom!
We gaan er een mooi jaar van maken met elkaar.

De Week van Mediawijsheid – 6 t/m 13 november –

In groep 7 en 8 zijn we gestart met de Week van Mediawijsheid. Voor het eerst doen wij mee met de online game MediaMasters.

Door het spelen van de game, MediaMasters, bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én kunnen thuis de mediawijze uitdagingen aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen.

In 2020 draait de Week van de Mediawijsheid om media & gezondheid. Online media bieden talloze mogelijkheden, maar kunnen ook veel van je vragen. In de Week kun je zelf uitvinden hoe je media kunt gebruiken om gezond te blijven en het beste uit jezelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Waar voel jij je goed bij? Je hebt het zelf in de hand. Spelenderwijs maken we kennis met de kansen en de gevaren van (digitale) media.

Week van de Mediawijsheid 2020

De lessen van het Cultuurbedrijf

De klas begon met een tekening te maken van een eigen gekozen prehistorisch dier. Je mocht het dier zelf bedenken. We hebben het gemaakt met houtskool en krijt. Met een beetje water kon je het krijt verlichten en met beetje wit verf kon je het opnieuw maken. We moesten ook een tekst erbij schrijven. De tweede les gingen we met klei werken. We hebben een Vikingboot gemaakt van rode klei. Daarna hebben we een vlag erop gemaakt van papier en stokjes. De derde les gingen we van onze eigen hoofdletter van onze naam een tekening gemaakt over jezelf. Met een krootjes pen of een veer. De vierde les ging over de nieuwetijd. We gingen een 101 dingen maken een klusje dat je nooit meer wilde doen daar gingen wij wat op verzinnen. Het was uiteindelijk gelukt. We hadden de tentoonstelling. Allendrie de basisscholen hadden ook de spullen voor het raam gezet en zelfs omroep Flevoland kwam lang. Zij hadden ook gehoord over de vier lessen van het Cultuurbedrijf. Drie kinderen werden geinterviewt van de Regenboog Alex Olszynka, van het Lichtschip Esmee Jans en van de Horizon Tess Lohues.

Groetjes Alex en Simon

Kringen

Na de herfstvakantie zijn we gestart met de kringen. Het was de beurt aan Tessa uit groep 7 om af te trappen met haar allereerste boekendoos. Dat was best spannend. Wat heeft ze het goed gedaan! Het was een mooi voorbeeld voor alle anderen. Gerben had de eer om de eerste nieuwskring te doen. Zo hoorden we o.a. het nieuws over de homo pinguïns in Dierenpark Amersfoort en de grote vosvlinder.

Klaar voor de 21e eeuw!