Welkom op de pagina van groep 7/8!

Voorstellen

Wij zijn groep 7/8. Een groep van 9 meisjes en 6 jongens.
Dit jaar zijn er twee nieuwe meiden bij ons in de klas gekomen. Welkom!
We gaan er een mooi jaar van maken met elkaar.

Gouden weken
De gouden weken zijn van start gegaan!
We doen veel samen om elkaar beter te leren kennen en spreken met elkaar hoe wij dit jaar tot een succes kunnen maken. Wat is het weer fijn om met elkaar te zijn!

DaVinci

We zijn dit schooljaar begonnen met het thema ‘Nieuwe Tijd’. In de eerste les leerden we al van alles over Columbus. Nu gaan de kinderen zelf op ontdekking. In groepjes gaan zij komende weken op zoek naar informatie over een ‘ontdekkingsreiziger’. De opdrachten en de taken zijn verdeeld. Er wordt al hard gespeurd naar informatie in boeken en internet en er wordt al van alles geknutseld. Zo moeten ze o.a. een biografie en een reisverslag schrijven. Aan het eind volgt een presentatie aan de klas. Zo leren we van elkaar over Willem Barentsz, Vasco De Gama, Bartholomeus Dias, Abel Tasman, Ferdinand Magellaan en Amerigo Vespucci.

Klaar voor de 21e eeuw!