Welkom op de pagina van groep 1/2/3!

Voorstellen

Wij zijn groep 1/2/3. Onze groep bestaat uit 7 meisjes en 9 jongens. We krijgen les van juf Celine, juf Inge en juf Sanderina. Dit jaar hebben we voor het eerst een 1/2/3 combinatie. Ons motto is: samen waar het kan, apart waar het moet!

In groep 1/2/3 werken we op dit moment binnen het thema Dieren (Lijn 3).

Groep 1/2

Spelenderwijs leren we in groep 1 en 2 nieuwe letters kennen en gaan we ze herkennen in woorden die we gebruiken binnen de thema’s. We leren rijmen en gaan klanken herkennen in woorden en zinnen. We doen graag rekenspelletjes in de klas en bouwen met blokken, kapla of duplo kunstwerken binnen het thema.

Groep 3

Yes, we kennen alle letters! In groep 3 gaan we verder met leren lezen en schrijven met steeds een hoger tempo. Met onze taalmethode Lijn 3 leren we steeds meer spellingsregels door dagelijks een dictee te doen. Wat betreft rekenen zijn we druk met rekenen over het tiental, klokkijken en geld.

Lente

Wat fijn dat het zonnetje zich steeds vaker laat zien en het buiten steeds meer kleur krijgt. Het doek kan steeds vaker weer van de zandbak zodat we daar lekker in kunnen spelen. In de klas hebben we met het Lentefeest zaadjes gezaaid die we nu dagelijks verzorgen. We zijn benieuwd wanneer we iets gaan zien groeien en wat eruit komt! Misschien kunnen we de plantjes straks wel verpoten naar een mooi plekje bij ons buitenlokaal.

Buitenlokaal

Wat zijn we blij met ons nieuwe buitenlokaal! Zo waren we de eerste week al heerlijk in de buitenlucht spelenderwijs aan het rekenen, in ons leesboek aan het lezen en deden wij energizers. We zullen in de toekomst vast nog veel meer gebruik maken van dit mooie en ruimtelijke buitenlokaal.

Thuisonderwijs

Helaas waren in december en januari de scholen weer gesloten en werkten we de laatste week voor de kerstvakantie en de eerste twee erna thuis. Met groep 2 hadden we in deze weken minimaal twee keer per week een contactmoment via Teams en met groep 3 hebben we dagelijks een contactmoment via Teams. De kinderen kregen weektaken waarop ze zelf bij konden houden hoe het werken thuis ging.

De juffen zijn enorm trots op de kinderen en hun ouders, het thuiswerken werd goed opgepakt en we kregen regelmatig mooie foto’s van hardwerkende kinderen.

Klaar voor de 21e eeuw!