Welkom op de pagina van groep 1/2/3!

Voorstellen 

Wij zijn groep 1/2/3.  We krijgen les van juf Inge en juf Sanderina.  Ons motto is: samen waar het kan, apart waar het moet!

We hebben de eerste twee weken gewerkt over ‘dit ben ik op school en in de nieuwe groep’. We hebben allerlei leuke activiteiten gedaan om elkaar en de groep beter te leren kennen in deze Gouden weken. Dit thema loopt over in ‘als ik later groot ben’. We zijn hier deze week mee gestart. We doen dit m.b.v. het prentenboek: ‘Als ik later groot ben’.

Alle puppy’s in de hondenklas weten wat ze willen worden later als de juf het vraagt. Het is simpel. Als je altijd alles terug kunt vinden dan word je later detective en als je de baas bent op het schoolplein dan is het logisch dat je een politieagent wordt. Maar Juliette weet het nog niet, totdat ze het gehoord heeft van alle puppy’s. Dan weet ook zij wat ze wil worden!

We hebben allerlei leuke activiteiten gedaan en gaan de komende twee weken hier mee verder. We hebben een ijscokraam in de klas gemaakt en een nieuw liedje geleerd. Wat zal ik later worden uit het grote liedjesboek. Worden wat je wil. – YouTube

Vanaf week 39 zullen we het specifiek over één beroep hebben, ook aan de hand van een prentenboek ter voorbereiding op de Kinderboekenweek.

Op onze Yurls pagina: http://deregenboogensgroep1-2-3.yurls.net/ vind je ook allerlei leuke liedjes en filmpjes.

Groep 3 heeft het eerste thema ‘De nieuwe groep’ van Lijn 3 afgesloten. Het werkboek is uit en is mee naar huis. We gaan nu aan de slag met thema 2: ‘De boom’. De letters (en woorden met deze letters) die we al geleerd hebben zijn: r, d, i, k, aa, n, e, s. We spelen veel leuke leesspelletjes zoals, het lettermepspel, pop-it lezen, dobbelsteenlezen, het woorddoeboek en nog veel meer!

We zijn ook gestart met werken in ateliers. Het thema is ‘worden wat je wil’ en de kinderen (schoolbreed) kunnen deze ronde kiezen uit schilderen, kleien of een collage maken. Ze werken 3 weken aan hetzelfde werkstuk, alle onderdelen komen aan bod. De tweede les zijn er al prachtige werkstukken gemaakt!

Klaar voor de 21e eeuw!