Welkom op de pagina van groep 1/2/3!

Voorstellen 

Wij zijn groep 1/2/3. Onze groep bestaat uit 7 meisjes en 9 jongens. We krijgen les van juf Celine, juf Inge en juf Sanderina. Dit jaar hebben we voor het eerst een 1/2/3 combinatie. Ons motto is: samen waar het kan, apart waar het moet!

In groep 1/2/3 zijn we op dit moment bezig met het afronden van de thema’s Restaurant en de herfst. We hebben lampionnen gemaakt voor Sint-Maarten en zijn in ons eigen restaurant in de huishoek druk bezig met het uitspelen van rollenspellen. Hierbij komen de rollen van de ober, gasten en de kok uitgebreid aan bod. Verder kijken we uit naar de thema’s die gaan komen; Op wielen (Lijn 3) en natuurlijk Sinterklaas en Kerst.

 

 

 

 

 

 

 

Cultuurbedrijf ‘En toen?’

De afgelopen weken zijn we in samenwerking met het Cultuurbedrijf creatief bezig geweest rondom het thema van de Kinderboekenweek ‘En toen?’. We hebben ridders en prinsessen gemaakt, van klei hebben we een prehistorisch dier gemaakt en met verf hebben we de zeereis van de Germanen uitwerkt. Tenslotte kwam de toekomst natuurlijk nog aan bod, we hebben een toekomstige machine gemaakt met elkaar.

 

 

 

 

 

 

 

Lezen

In groep 2 staan de komende weken de letters S en P van Sint en Piet op het programma. Spelenderwijs leren we deze letters kennen en gaan we ze herkennen in woorden die we gebruiken binnen de thema’s. In groep 3 gaan we verder met het leren lezen en schrijven van de letters waaronder de tweetekenklanken (oe, ei, eu, au, ou) lange klanken (uu, ee, oo) en de laatste medeklinkers (p, h, f, w, g).

Klaar voor de 21e eeuw!