Welkom op de pagina van groep 4/5/6!

Wij zijn een middenbouw groep met 14 kinderen, die bestaat uit groep  4, groep 5 en groep 6. Juf Francisca staat iedere dag voor onze groep. Wij vinden het fijn om plezier te maken, elkaar te helpen, samen te werken en samen te spelen in de groep en op het schoolplein.

Cultuurbedrijf Thema En Toen

Afgelopen 4 weken hebben we vanuit het cultuurbedrijf kunstlessen gekregen. Iedere week hebben we gewerkt vanuit een tijdvak geschiedenis (oertijd, Germanen, Prehistorie en toekomst). De kinderen waren erg enthousiast, vonden het super leuk deze 4 weken en hier zijn dan ook mooie kunstwerken uitgekomen. Deze zijn in Ens bij de verschillende scholen te bewonderen.

Circuits

In de klas zijn wij bij rekenen en spelling veel bezig met circuits om op een andere manier naast de instructies te leren. Kinderen mogen dan in meerdere rondes verschillende spellen spelen in groepjes. Bij rekenen gebruiken we vaak Met Sprongen vooruit spellen en bij spelling doen we onder andere Bloon, vier op een rij, mens erger je niet of galgje waarbij we elkaar een dictee geven.

Vincent van Gogh

Bij begrijpend lezen zijn wij aan de slag gegaan met een verhaal over Vincent van Gogh. Hier hebben we toen een Mind map van gemaakt, waardoor we meer te weten zijn gekomen over zijn leven. De kinderen hebben daarna in groepjes een mooie tijdlijn gemaakt over Vincent van Gogh. Deze week zijn ze aan de slag gegaan met het maken van een muurkrant, om deze uiteindelijk te gaan presenteren. Door het gebruiken van deze tekst, gaan de kinderen uiteindelijk hun eigen schilderij maken in de stijl van Vincent van Gogh.

Breuken

Vandaag heeft groep 6 geoefend met de breuken en hoe kun je dat nou leuker doen dan met echte pannenkoeken? Zo is het veel leuker om het te leren en kunnen we het ook beter onthouden.

Bos

Ook zijn we lekker het bos in geweest om mooie bladeren te zoeken. Van deze bladeren gaan we een mooi kunstwerk van maken.

Klaar voor de 21e eeuw!