Kerst

Na een leuke en soms ook een beetje spannende sinterklaastijd zijn we gestart met Kerst. We hebben met elkaar de kerstboom versierd en hebben de huishoek omgetoverd tot een kerstmarkt. Op de kerstmarkt zijn verschillende kerstversieringen te koop. Ook is er een kraam waar je drinken en eten kunt kopen. We hebben een prijslijst gemaakt en oefenden met betalen. We knutselden een kerstboom, een kerstbal, een kerstkaart (groep 2) en nog veel meer. Ook zongen we regelmatig kerstliedjes en keken we naar kerstfilmpjes.

Sinterklaas

We volgden dagelijks het Sinterklaasjournaal. In het Sinterklaasjournaal zagen we dat Ozosnel koudwatervrees had en dus bedachten we dat een schuilplaats/stal handig zou zijn. Mocht Ozosnel dan 's nachts in een regenbui terechtkomen, dan kon hij in de stal schuilen. Hier heeft hij ook gebruik van gemaakt. Toen we op een ochtend op school kwamen, was er van het water gedronken en van de wortel gegeten. Naast de stal was het pietenhuis. Hier hebben we ons verkleed als Sint en Piet en oefenden we met het inpakken van cadeaus. Ook maakten we de stal van Ozosnel dagelijks schoon. Naast al dit heerlijke spelen hebben we ook verschillende knutselwerkjes gemaakt. Zo maakten we een verlanglijstje, een Pietje, een paardenmuts en nog veel meer. We speelden memorie over Sinterklaas op het digibord, werkten met de Bee-Bot en leerden verschillende liedjes. Ook stond dit jaar weer op het programma. We hebben allemaal ons pietendiploma gehaald. In het fotoalbum staan de foto’s. In de klas hebben we pepernoten gebakken. Karin (moeder Hermann Jan en Ricardo) had dit tot in de puntjes voorbereid. In de klas kregen we ook nog hulp van Tia (moeder Kaelynn) en Bert (vader Lars en Finn). Na een tijdje rook het heerlijk in de klas. En toen de pepernoten klaar waren, hebben we er in de kring heerlijk van gesmuld. De leerlingen en juf Sanderina hebben erg genoten van deze ochtend.

Weekbreak groep 1 en 2

Woensdag 20 november hadden we onze eerste weekbreak van dit schooljaar. Samen bedachten we wat we wilden laten zien en verdeelden we de taken/rollen. We hebben enorm genoten van onze weekbreak. Het was mooi om te zien dat iedereen van groep 1 en 2 het podium op wilde en dat we elkaar hielpen wanneer we het even niet meer wisten. Met elkaar maakten we er zo een geslaagd optreden van.

Thema: Kinderboekenweek

De week voor de kinderboekenweek hebben we bezoek gehad van drie scholieren van het Emelwerda College. Zij hebben ons vast opgewarmd voor de kinderboekenweek. Ze hebben namelijk in kleine groepjes voorgelezen. Dit deden ze erg leuk, we hebben hiervan genoten.

Thema ‘Reis mee! Voertuigen’!

Woensdag 2 oktober was de opening van de Kinderboekenweek. Dit keer was het thema ‘Reis mee!’. Tijdens de opening hebben we het prentenboek “Andre, het astronautje, op zoek naar Laika uitgespeeld. Ook hebben we het geluidenspel gedaan. We deden geluiden van voertuigen na en de leerlingen van de midden- en bovenbouw mochten raden welk voertuig het was. Het was een leuke opening met hele enthousiaste leerlingen. In de klas hebben we op het platte vlak (papier) een raket gemaakt. Van onze voetafdruk maakten we een voertuig. Ook deden we verschillende spelletjes en lazen we extra veel prentenboeken. Wanneer het leesalarm afging, ‘lazen’ de leerlingen enthousiast in de prentenboeken.

Voorleesproject ‘Kom uit die kraan!!’

Dit schooljaar hebben we weer meegedaan met het voorleesproject. Eerst hebben we in de kleine kring het boek ‘Kom uit die kraan!!’ geïntroduceerd. Alle leerlingen hebben vervolgens dit prentenboek en een speelontdekboek (werkboek) mee naar huis gekregen. Tijdens het lezen was het belangrijk om naar de illustraties te kijken. Er gebeurde van alles op de bouwplaats…In de klas maakten we op papier een kraan en van constructiemateriaal hebben we een voertuig naar keuze gemaakt.

Thema: "Hoi, naar school" en "Hoera, een baby!"

Wat fijn om na de zomervakantie elkaar weer te zien! Lekker samen spelen met elkaar. Het lokaal was helemaal anders ingericht. Veel ruimte om lekker te spelen! Fijn! Hoe gaat het ook alweer op school? We starten de eerste twee weken over het werken "Hoi, naar school" en maken met elkaar de groepsregels en bespreken wat een fantastische klasgenoot is.

Daarna werken we over het nieuwe thema: Hoera, een baby! We hebben al een echte baby in de klas gehad. Juf José kwam langs met haar baby Pim. We hebben zelfs beschuit met muisjes gekregen!

Er zijn al veel leuke spulletjes, mooie babyfoto’s en geboortekaartjes meegebracht.

We hebben bezoek gehad van twee tantes van Ties. De ene is mama en de ander is kraamverzorgster. Samen kwamen ze vertellen over hoe je een baby moet verzorgen. Ook was er een echte baby (nichtje Loes).

Verder hebben we gespeeld in de babyhoek, beschuiten met muisjes geknutseld, gestempeld, fotolijstjes gemaakt, geverfd, een familie stamboom gemaakt, een geboortekaartje geknutseld, flessen gevuld, meten en wegen voor het groeiboekje, een babycircuit gedaan, liedjes gezongen èn leuke boekjes gelezen: "Hoe groot is de baby?", "Mijn oma is een ooievaar" en "Mag ik eens in je luier kijken?"