Sinterklaas

Na een korte periode gewerkt te hebben over Herfst, zijn we gestart met Sinterklaas. Dagelijks keken we in de klas naar het Sinterklaasjournaal. Het was nog even spannend of Sint en zijn Pieten op tijd in Zaanstad zouden aankomen…gelukkig was dit het geval! Er gebeurde vervolgens van alles, we kregen met de post kaartjes in de klas, een aftelkalender en nog iets later een leesplankje. Het was een tijdje onduidelijk wat we met de kaartjes moesten doen, maar inmiddels weten we dat de nieuwe Pieten nog niet kunnen lezen en met behulp van de kaartjes en leesplankjes kan dit geleerd worden. In de klas werd de huishoek omgetoverd tot pietenhuis. Hier hebben de Pietjes druk geoefend met cadeaus inpakken en het grote boek lezen en aanvullen. Ook maakten we een verlanglijstje, een pietenmuts, Sint en de Pieten met Kapla en leerden we Sinterklaasliedjes en dansjes. We mochten met pepernotenklei pepernoten en letters kleien. Mmm, wat rook dat lekker! Tijdens pietengym oefenden de Pieten verschillende onderdelen (balanceren en klimmen op het dak, door de schoorsteen kruipen etc.) en haalden alle Pieten hun pietendiploma! Op de aftelkalender zien we dat het bijna 5 december is. Hopelijk brengen Sint en zijn Pieten ook een bezoekje aan onze school.

OBS de Regenboog, Ens - Groep 1/2 -

Thema ‘ik en mijn vriendjes’

Groep 1 en 2 is na de zomervakantie gestart met thema ‘ik en mijn vriendjes’. We zijn begonnen met wie zijn we en wat hoort er allemaal bij ons. We hebben ontdekt wat belangrijk is in de omgang met elkaar. Hoe maak je vriendjes, wat is belangrijk in vriendschap etc. We hebben een vlieger gevouwen en onszelf op deze vlieger getekend en we hebben onze vriendjes geverfd. Op school hebben we gekeken naar de voorstelling ‘Schatje en scheetje’. ‘Schatje en scheetje hebben elkaars hart gestolen en ze hebben het heerlijk samen. We hebben nieuwe liedjes geleerd en filmpjes over het thema gekeken. Het thema van de Kinderboekenweek ‘Kom erbij’ sloot goed aan bij ons thema. Het themalied ‘Kom erbij’ van Kinderen voor Kinderen hebben we vaak geoefend in de klas. Het liedje gaat over vriendschap, want ook al is iedereen anders- we horen er allemaal bij. In de klas stond het prentenboek ‘Kom erbij’ van Milja Praagman centraal. N.a.v. dit boek hebben we met klei (fantasie)dieren gemaakt. Tijdens de Kinderboekenweek hebben ouders en oma’s voorgelezen in de klas. Daar hebben we enorm van genoten. Namens groep 1 en 2 bedankt! De afgelopen weken zijn we ook druk geweest met het afvalproject. In welke afvalbak hoort wat? Blauw voor papier, oranje voor plastic, groen voor groente-, fruit- en tuinafval en grijs voor de rest. Jakkie het afvalmonstertje kwam bij ons in de klas. Hij maakte er een rotzooi van. Samen hebben we het weer netjes gemaakt. Ook mochten we zwerfafval opruimen, mèt hesje, handschoenen en prikstok. Wat is het weer super schoon, fijn!

OBS de Regenboog, Ens - Groep 1/2 -