Thema zomer

Tijdens het laatste thema van jaar hebben we gewerkt over de zomer. Het boek wat centraal stond was "Kikker en de warme dag". We hadden onze eigen "bos camping" in de klas mèt een ijscokraam. De watertafel stond in de klas. We konden lekker met water spelen en we leerden over drijven en zinken. We hebben de volgende werkopdrachten gedaan: knipkaart zomer, patronen leggen, van stof een tent of caravan knippen en plakken, ijsjes kopen en betalen, ijsbolletjes tellen, een appelwens maken, een kleurplaatpuzzel kleuren, puzzelen en opplakken en cijfers leggen met schelpen. Buiten mochten we lekker met water spelen en spelen met onze schaduw. Tot slot hadden we nog feest in de klas tijdens de meester-en juffendag en het afscheid van juf Ria.

Fijne zomervakantie allemaal!

Schoolreisje groep 1 en 2

Donderdag 23 mei was het dan eindelijk zover!

Op schoolreisje naar het Speelbos in Joure. We hadden het bos helemaal voor ons alleen. We konden lekker klimmen en klauteren, glijden van de verschillende glijbanen, in de ballenbak, voetballen in het donker, in het spookhuis, op het springkussen, in de bouwhoek en op de scooters. Van al dat spelen krijg je trek, dus we hebben ook nog lekker gegeten en gedronken. Na het eten konden we nog even verder spelen. Tot slot een paar mooie groepsfoto's en weer veilig naar huis.

Het was een top dag!

Gezondheid

Na de voorjaarsvakantie zijn we begonnen met het thema gezondheid. We hebben een echt poppenziekenhuis in de klas. We tellen en wegen met pilletjes, we leren een versje van tuttebollekakkie en leren rappen en ritmes spelen tijdens de grieprap. Ook lezen we uit 'mejuffrouw muis in het ziekenhuis een kuiken met waterpokken', deze laatste mogen we uitspelen bij de poppenkast en nog veel meer.

weekbreak groep 1 en 2

Woensdag 13 maart hadden we weer een weekbreak. In de klas bedachten we met elkaar wat we tijdens deze weekbreak wilden laten zien. Daarna werd er fanatiek geoefend in de klas. De kinderen hadden er veel zin, al vonden sommige kinderen het ook best een beetje spannend.

Tijdens de weekbreak lieten we verschillende dingen van ons thema ‘ziek en gezondheid’ zien. Zo deden we een liedje over ziek zijn met de hele klas, deed groep 2 een opzegversje over buikpijn en deed groep 1 een telversje met panda Jelle! We lieten foto’s zien van wat we allemaal in de klas doen en leren. Ook lieten we foto’s zien van carnaval en een filmpje van de verteltafel ‘Kikker in de kou’. We vonden het erg leuk om dit allemaal te mogen laten zien!

Sneeuw en ijs

Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema sneeuw en ijs. We mochten proefjes doen met ijsklontjes en ook viel er echt sneeuw deze periode. We hebben sneeuwpoppen geknutseld, wanten gevouwen en nog veel meer. We zongen over de winter, bibber, bibber. We lazen uit het boek kikker in de kou en speelden het verhaal bij de verteltafel uit. Ook leerden we goed al onze winterkleding zelf aan, uit, op, af, om etc. te doen. Ter afsluiting maakten we voor de vogeltjes nog wat lekkers!

Sinterklaas

Na een korte periode gewerkt te hebben over Herfst, zijn we gestart met Sinterklaas. Dagelijks keken we in de klas naar het Sinterklaasjournaal. Het was nog even spannend of Sint en zijn Pieten op tijd in Zaanstad zouden aankomen…gelukkig was dit het geval! Er gebeurde vervolgens van alles, we kregen met de post kaartjes in de klas, een aftelkalender en nog iets later een leesplankje. Het was een tijdje onduidelijk wat we met de kaartjes moesten doen, maar inmiddels weten we dat de nieuwe Pieten nog niet kunnen lezen en met behulp van de kaartjes en leesplankjes kan dit geleerd worden. In de klas werd de huishoek omgetoverd tot pietenhuis. Hier hebben de Pietjes druk geoefend met cadeaus inpakken en het grote boek lezen en aanvullen. Ook maakten we een verlanglijstje, een pietenmuts, Sint en de Pieten met Kapla en leerden we Sinterklaasliedjes en dansjes. We mochten met pepernotenklei pepernoten en letters kleien. Mmm, wat rook dat lekker! Tijdens pietengym oefenden de Pieten verschillende onderdelen (balanceren en klimmen op het dak, door de schoorsteen kruipen etc.) en haalden alle Pieten hun pietendiploma! Op de aftelkalender zien we dat het bijna 5 december is. Hopelijk brengen Sint en zijn Pieten ook een bezoekje aan onze school.

Thema ‘ik en mijn vriendjes’

Groep 1 en 2 is na de zomervakantie gestart met thema ‘ik en mijn vriendjes’. We zijn begonnen met wie zijn we en wat hoort er allemaal bij ons. We hebben ontdekt wat belangrijk is in de omgang met elkaar. Hoe maak je vriendjes, wat is belangrijk in vriendschap etc. We hebben een vlieger gevouwen en onszelf op deze vlieger getekend en we hebben onze vriendjes geverfd. Op school hebben we gekeken naar de voorstelling ‘Schatje en scheetje’. ‘Schatje en scheetje’ hebben elkaars hart gestolen en ze hebben het heerlijk samen. We hebben nieuwe liedjes geleerd en filmpjes over het thema gekeken. Het thema van de Kinderboekenweek ‘Kom erbij’ sloot goed aan bij ons thema. Het themalied ‘Kom erbij’ van Kinderen voor Kinderen hebben we vaak geoefend in de klas. Het liedje gaat over vriendschap, want ook al is iedereen anders- we horen er allemaal bij. In de klas stond het prentenboek ‘Kom erbij’ van Milja Praagman centraal. N.a.v. dit boek hebben we met klei (fantasie)dieren gemaakt. Tijdens de Kinderboekenweek hebben ouders en oma’s voorgelezen in de klas. Daar hebben we enorm van genoten. Namens groep 1 en 2 bedankt! De afgelopen weken zijn we ook druk geweest met het afvalproject. In welke afvalbak hoort wat? Blauw voor papier, oranje voor plastic, groen voor groente-, fruit- en tuinafval en grijs voor de rest. Jakkie het afvalmonstertje kwam bij ons in de klas. Hij maakte er een rotzooi van. Samen hebben we het weer netjes gemaakt. Ook mochten we zwerfafval opruimen, mèt hesje, handschoenen en prikstok. Wat is het weer super schoon, fijn!