Ateliers

“Ateliers zijn aparte tijdsblokken waarin leerlingen de keuze hebben uit een ruim aanbod van activiteiten die bijzondere materialen, een bijzondere ruimte en soms een bijzondere begeleiding veronderstellen. Bij deze activiteiten ligt de klemtoon op het doen, het handelen, het actief bezig zijn (F. Laevers)”.

Door het werken in ateliers hebben de leerlingen keuze uit een ruim aanbod van activiteiten. Bij deze activiteiten ligt de klemtoon op het doen, het handelen en het actief bezig zijn. Voorbeelden: yoga, techniek, filosoferen, muziek maken en handvaardigheid. De ateliers zijn op dinsdagmiddag en duren steeds 4 weken. De kinderen kunnen kiezen uit wat aansluit bij hun interesse. Op deze manier proberen we de talenten van leerlingen en leerkrachten naar voren te laten komen.