Groep 6/7/8 (18-19)

Week van het geld

Afgelopen week was De Week van het Geld. De kletspot is geopend en in coöperatieve werkvorm zijn we met elkaar in gesprek geweest over hoe we omgaan met geld. Wat vindt een ieder belangrijk? We hebben gedebatteerd over verschillende stellingen.

Als afsluiter kwam afgelopen vrijdagmiddag de vader van Luuk, Michel Slender, bij ons in de klas om een gastles te geven. De leerlingen werden opgedeeld in groepen en hebben een quiz gespeeld. Wat waren ze fanatiek. Het winnenende groepje ging naar huis met een leuk presentje.
En voor de hele klas was er een cashbox mee naar huis te nemen.
Eens zien of ze deze gebruiken om te sparen...

Bedankt Michel, voor deze leuke middag!

Koken met.........

Wat ruikt het lekker in de school op vrijdagmiddag! Afgelopen weken zijn er groepjes kinderen de recepten uit de Romeinse tijd aan het kokerellen.  Wat maakten de Romeinen toch al heerlijke recepten! Zo hebben we bijvoorbeeld mogen proeven van honingkoekjes en druiventaart.
Komende weken zullen we nog meer lekkers gaan proeven.

 

De 3- D printer is hot!

Afgelopen weken zijn veel kinderen druk met een ontwerp te maken voor de 3- D printer. Het blijkt dat het aan nogal wat eisen moet voldoen. Zie hier het resultaat van Luuk. Hij heeft een laptophouder/ telefoonhouder ontworpen. 

 

Buiten les

De eerste zonnestralen zijn een feit, wij gaan lekker buiten presenteren..

Boomwackers

Wat leuk!
De school heeft Boomwackers aangeschaft! Mooie gekleurde buizen waar muziek uit komt. 
De kinderen hebben er veel plezier aan.

Voorlichting veilig internetten

Veilig internetten 

Akke van de bibliotheek kwam donderdagmiddag langs bij ons op school. Ze gaf een voorlichting over veilig internetten. We kregen eerst een blad waar opdrachten op stonden. We moesten bijvoorbeeld iets over onszelf opschrijven, zoals hobby’s of je favoriete eten. Bij de tweede opdracht moesten we een wachtwoord kiezen. We moesten kiezen tussen:  Welkom, qwerty123 en IkFiets#4km! En de beste was IkFiets#4km! Welkom is te makkelijk en qwerty123 dat zijn de eerste letters van het toetsenbord. 

Daarna hebben we gekeken naar foto’s en we moesten aangeven of we vonden dat dit wel op internet moest staan of niet. En of je dit ook over 10 jaar nog leuk zou vinden. We hebben geleerd dat we niet alle privé gegevens op internet moeten delen. Ook mogen we niet zomaar een foto van iemand anders op internet zetten.

Simon en Samuel

Spelletjesochtend

Na een heerlijk kerstdiner op donderdagavond, hebben de leerlingen schooljaar 2018 afgesloten met een spelletjesochtend. Aan het eind van de dag hebben we met z’n allen het vermakelijke spel Pie face gespeeld, u vast bekend als het slagroomspel. Wat hebben we een lol gehad.

Groep 6/7/8 en de juffen wensen iedereen fijne feestdagen een goed uiteinde!

 

Hommels in groep 6/7/8

Kom je de klas in en liggen er ineens tomaten op je tafel? Staan er tomatenplantjes op de instructietafel? En hoor ik nu echt gezoem uit die doos?
We hebben geleerd over tomaten, hommels en biologische bestrijdingsmiddelen. Bedankt voor deze leuke les juf Jasmijn!  

 

Voorlichting vuurwerk in groep 6/7/8

We waren aan het rekenen en toen kwam de politie. Die kwam een uitleg geven over vuurwerk. Het was heel interessant. Ze lieten de categorieën zien van vuurwerk zoals F1, F2, F3 en F4 was voor professionals en er was ook een categorie dat illegaal was. We hebben ook filmpjes gezien over kinderen die ongelukken met vuurwerk hebben gehad. Het was heel heftig want bij iemand was het oog doorgeboord. Een meisje heeft nu haar helen leven een piep in haar oor. Als laatste kregen we brillen op, daardoor kon je zien hoe iemand keek met een beschadiging in zijn/haar oog. En we kregen een stukje tape om onze vingers om te voelen hoe het is om geen of halve vingers te hebben. Kinderen die wilden kregen nog handboeien om.

Groetjes Mare


Op woensdag 26 september, heb ik samen met Alycia, Kylie en Weslie Kinderpost zegels gelopen. Eerst gingen we naar het huis van Juf Antoinette en verkochten postzegels, daar na gingen Weslie en Alycia lopen bij Kruisstraat even, en Kylie bij Kruisstraat oneven. Toen ging ik naar school om nog te verkopen bij Juf Jose en bij Juf Lindsey, toen ik daar klaar mee was ging ik lopen bij de Sportweg. We gingen bij Kylie eten en het was superleuk. En ik heb al 96 euro opgehaald en van het weekend ga ik nog naar familie dus dan ga ik hopelijk ook nog verkopen.

Mijntje

Gezinsavond

Gezinsavond

Van 18.30 tot 20.00 ging de hele school met  hun ouders naar school voor de afsluiting van het afvalproject en de kinderboekenweek. We hebben allemaal activiteiten gedaan zoals een brug  gebouwd met kapla, een huis gebouwd met spagettisliertjes en marsmellows, en nog veel meer. Aan het eind van de avond hebben we lekker gedanst en nog wat koffie en thee gedronken. Daarna gingen we even naar buiten. We hadden heel veel foto’s gemaakt en tiktokies. 
En toen gingen we naar huis. 

Alycia

Bezoek HVC Lelystad

Afvalproject

Met groep 6/7/8 zijn wij in Lelystad geweest. Het was heel gezellig. Juf Sanderina was mee en we hebben allerlei leuke activiteiten gedaan. We deden een wedstrijdje, de teams waren: groep 7/8 tegen groep 6. We gingen kijken in de containers en in de kelder. Als laatst gingen we een spel doen op een kaart dat we de foute dingen rood moesten omcirkelen en de goede dingen groen. Uiteindelijk had groep 7/8 gewonnen. De winnaars kregen een aapje of een autootje die werkte op zonne-energie. En iedereen kreeg een bakje pepermuntjes en een container pennenbakje. Het was super!!!!

Groetjes Mare.

OBS de Regenboog, Ens - Groep 6/7/8 (18-19) -

Online samenwerken

Groep 8 heeft vandaag gekeken hoe je online kan samenwerken. Soms is het namelijk heel handig dat je documenten snel met de juf of meester kan delen maar is het ook fijn wanneer je klasgenoten even met je mee kunnen kijken.

Om dit te doen hebben ze gewerkt in Microsoft Teams. Het was vandaag nog even puzzelen maar straks is groep 8 expert op het gebied van Microsoft Teams en kunnen ze de andere leerlingen ook leren hoe je hier kunt samenwerken en documenten kan maken en delen. 

Groep 6/7/8 van start!

Schooljaar 2018 - 2019 is begonnen en groep 6/7/8 slaat de handen ineen om er een mooi jaar van te maken!

Houd de site in de gaten en de groep zal u laten lezen wat voor moois er wordt gedaan.

Veel leesplezier!