Groep 3/4/5

Lampionnen tocht

We hebben erg mooie lampionnen gemaakt bij ateliers en maandag mochten we een lampionnen tocht houden door de school heen. Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen met hun eigen gemaakte lampion.

Buiten rekenen en lezen

Rekenen en lezen doen we niet alleen in ons schrift, maar vinden we ook leuk om buiten te doen. Buiten moesten we door een tik spel rekensommen oplossen en met letters samen woorden maken.

Davinci thema ‘Schatten van de aarde’.

We zijn gestart binnen Davinci met ons nieuwe thema ‘Schatten van de aarde’. Dit gaat over wat er in en op de aarde gebeurt en te zien is. Er zijn al hele mooie vulkanen gemaakt van klei, maar ook word er een mooie informatie poster gemaakt over vulkanen.

Kinderboekenweek

De kinderen uit groep 3/4/5 hebben tijdens de opening van de kinderboeken week een toneelstuk laten zien over de boeken bus. De komende tijd gaan we veel bezig met lezen en leuke lees activiteiten om zoveel mogelijk plezier te hebben tijdens het lezen. We zijn in de klas al druk bezig met het maken van ons eigen boek. Ook moeten we raden wat voor voertuig de ander tekent en hebben we iedere dag in ons eigen boek al veel gelezen.

Weekbreak

Onze eerste weekbreak zit er alweer op. De kinderen hebben het erg leuk gevonden om hun eigen ideeën aan de ouders te laten zien en deden het erg goed deze eerste keer. We kijken uit naar onze volgende weekbreak.

Thema Prehistorie/Lang geleden

We zijn bezig geweest met het thema Prehistorie vanuit Davinci. De kinderen hebben al een stukje uit het boek gehoord, waarvan niemand weet wie het geschreven heeft. Ze zijn erg enthousiast aan het bedenken wie het boek heeft geschreven en willen maar al te graag informatie zoeken over wat ze al te horen hebben gekregen, zoals over de steentijd en het ontstaan van de wereld. Met de informatie mogen ze zelf bedenken wat ze gaan ontwerpen, onder andere een powerpoint, een informatie poster.

Gisteren hebben we het gehad over de jagers en de boeren. De kinderen gaan hun eigen boerderij maken van materialen van buiten.

Ateliers

We zijn weer begonnen met de ateliers. De kinderen konden deze keer kiezen uit drama, bewegen op muziek en knutselen met kosteloos materiaal. Ze vinden het erg leuk om te doen en er was veel plezier in de groepen. Bij het knutselen met kosteloos materiaal zijn mooie dingen gemaakt door de kinderen rond het thema (t)huis).

Nieuwe schooljaar

We zijn alweer hard aan het werk in het nieuwe schooljaar. We hebben een goede en leuke start gehad vorige week in de nieuwe groep 3, 4 en 5.

Om een fijne klas te zijn, hebben we met zijn allen besproken welke groepsafspraken wij belangrijk vinden. Ook hebben we gekeken naar wat wij een fijne klasgenoot vinden. De kinderen zijn al heel fijn aan het werk en spelen en vinden het erg leuk om elkaar te kunnen helpen, wat ze al super goed doen.

De komende weken gaan wij werken aan de volgende groepsafspraak: 'Als een ander praat dan ben ik stil en aan het luisteren'.

Nieuwe thema

Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe thema. De komende weken gaan wij werken aan het thema Prehistorie. Het zou leuk zijn als de kinderen spullen meenemen rondom dit thema voor op de thema tafel.