Groep 3/4/5

Kahoot!

Het muziekje is zenuwslopend en het enthousiasme van de leerlngen is ook goed te horen aan de andere kant van de school, maar wat is leren op deze manier leuk! Vandaag hebben de leerlingen weer sommen geoefend met behulp van Kahoot! Een leuke speelse manier om bepaalde lesstof in te slijpen.

Weekbreak

Afgelopen woensdag hebben wij weer verschillende dingen laten zien aan de ouders en de andere groepen tijdens onze weekbreak. De kinderen hebben verteld over begrijpend luisteren, het takenbord en het schoolfruit. Ze hebben laten zien dat een dictee helemaal niet saai hoeft te zijn. Tijdens muziek hebben de kinderen leren spelen op de blokfluit. Met de 3 noten die ze hebben geleerd konden ze al een liedje laten horen. Ook hebben wij bodysounds laten horen, een lied door de kinderen zelf bedacht450.

Gastles judo

Vandaag kregen wij judoles van meester Harry. In het speellokaal van het Lichtschip lagen allemaal matten, ook kregen alle leerlingen een echte judojas aan. Tijdens de les leerden de leerlingen al wat juduworpen en -grepen. Het was ontzettend leuk, leerlingen die het leuk vinden mogen nog eens een aantal proeflessen gaan doen.

Kerstvakantie

Vandaag was het kerstfeest met een gezellig diner en daarna een lichtjesroute door school en op het schoolpein. De weken zijn voorbij gevlogen, het is alweer kerstvakantie. Een ieder is toe aan een welverdiende twee weken vrij om daarna weer opgeladen te beginnen aan de volgende periode.

OBS de Regenboog, Ens - Groep 3/4/5 -

'Voor jou piet vaak een hele klim,
maar bij ons heeft klimmen geen zin.
Wij hebben namelijk een nepschouw
en daar zit geen schoorsteen in.
Wij zullen daarom een raampje stiekem open laten,
dan kom je zonder moeite binnen
en kun je ook weer stilletjes onze school verlaten!'

Tutorlezen

Deze periode zijn we weer gestart met tutorlezen. Tijdens deze periode zullen er hulpouders meedraaien en zal er naast het tutorlezen ook voorgelezen worden bij groep 1 en 2. Wat heerlijk om de leerlingen zo samen te zien lezen, het zorgt voor mooie momenten die het vastleggen zeker waard zijn. Maar bovenal.... er worden veel leeskilometers gemaakt!

Sint - Maarten

De afgelopen twee weken zijn we druk geweest met het knutselen van onze eigen lampion. Ook hebben we geleerd over wie Sint - Maarten was. In het boek Sint-Maarten en het beertje staat dat namelijk heel mooi beschreven. Tijdens het voorlezen van dit boek mochten we naar eigen inzicht tekenen hoe wij dachten dat Sint - Maarten eruit zag en aan het einde van het verhaal zagen we dat het een ridder was op een wit paard met een prachtige rode mantel. Sint - Maarten deelde zijn mantel met de arme man bij de fontein. Wij zullen met onze lampionnen een lichtje brengen in het donker en met onze liedjes de mensen vrolijk maken. Op hun beurt zullen zij ons iets lekkers geven. Sint - Maarten lopen, dit jaar op 10 november, is een feest waarin delen centraal staat.

Weekbreak

Woensdag 26 september hebben wij tijdens de weekbreak aan iedereen laten zien, wat wij allemaal in onze klas doen. Groep 3 kan al heel goed letters flitsen en woorden lezen. Groep 4 werkt al super goed met rekenen op Snappet. Groep 5 heeft ons nieuwsbegrip op de tablet laten zien, ook hebben ze verteld hoe ze werken met Da Vinci. Tot slot heeft de hele groep een lied laten horen.

Start nieuwe schooljaar

Afgelopen maandag zijn we gezamenlijk het nieuwe schooljaar gestart. Samen hebben we aan de hand van een verhaal een regenboog gemaakt. Het verhaal ging over dat alle kleuren zo verschillend zijn, maar door samen te werken ontstaat er een prachtige regenboog.
Samen gaan we er weer een heel mooi schooljaar van maken, waarin we veel met en van elkaar leren.