Groep 3/4/5

Sint - Maarten

De afgelopen twee weken zijn we druk geweest met het knutselen van onze eigen lampion. Ook hebben we geleerd over wie Sint - Maarten was. In het boek Sint-Maarten en het beertje staat dat namelijk heel mooi beschreven. Tijdens het voorlezen van dit boek mochten we naar eigen inzicht tekenen hoe wij dachten dat Sint - Maarten eruit zag en aan het einde van het verhaal zagen we dat het een ridder was op een wit paard met een prachtige rode mantel. Sint - Maarten deelde zijn mantel met de arme man bij de fontein. Wij zullen met onze lampionnen een lichtje brengen in het donker en met onze liedjes de mensen vrolijk maken. Op hun beurt zullen zij ons iets lekkers geven. Sint - Maarten lopen, dit jaar op 10 november, is een feest waarin delen centraal staat. 

OBS de Regenboog, Ens - Groep 3/4/5 -

Weekbreak

Woensdag 26 september hebben wij tijdens de weekbreak aan iedereen laten zien, wat wij allemaal in onze klas doen. Groep 3 kan al heel goed letters flitsen en woorden lezen. Groep 4 werkt al super goed met rekenen op Snappet. Groep 5 heeft ons nieuwsbegrip op de tablet laten zien, ook hebben ze verteld hoe ze werken met Da Vinci. Tot slot heeft de hele groep een lied laten horen.

OBS de Regenboog, Ens - Groep 3/4/5 -

Start nieuwe schooljaar

Afgelopen maandag zijn we gezamenlijk het nieuwe schooljaar gestart. Samen hebben we aan de hand van een verhaal een regenboog gemaakt. Het verhaal ging over dat alle kleuren zo verschillend zijn, maar door samen te werken ontstaat er een prachtige regenboog.
Samen gaan we er weer een heel mooi schooljaar van maken, waarin we veel met en van elkaar leren.

OBS de Regenboog, Ens - Groep 3/4/5 -